Bažant dušený na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřový bok
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 435.3 mg
  • Draslík 1461.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

  • 2

    Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 3

    Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.

  • 4

    Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.

Komentáře k receptu