Omáčka nejvyššího lovčího
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 21.4 mg
 - Draslík 203 mg
 - Vláknina 1486 mg
 - Vitamín A 1486 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.
 - 
                                2
Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.
 - 
                                3
Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.
 - 
                                4
Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.