Skopové kotlety na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopový hřbet
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 182.3 mg
  • Vláknina 1389.8 mg
  • Vitamín A 1389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze skopového hřbetu nasekáme 8 kotlet, kosti po straně odsekneme a maso očistíme a omyjeme.

  • 2

    Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi. Vyjmeme je na nahřáté talíře.

  • 3

    Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme červeným vínem a kečupem, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a krátce podusíme.

  • 4

    Kotlety přelijeme vařící směsí a podáváme.

Komentáře k receptu