Fazolová polévka se smetanovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole
  • 3 g Bobkový list
  • 250 g Smetana na vaření
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 45.7 mg
  • Vláknina 917.3 mg
  • Vitamín A 917.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 479.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci.

  • 3

    Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu