Plněné roštěnky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 547.4 mg
  • Vláknina 1591.3 mg
  • Vitamín A 1591.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli orestujeme na části oleje spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Směsí poklademe připravené roštěnky, maso přeložíme, sepneme jehlami, osolíme a opepříme.

  • 3

    Naplněné roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Do výpeku vmícháme kečup, přilijeme smetanu a přidáme rozemnutou majoránku.

  • 4

    Opečené roštěnky na talířích přeléváme omáčkou.

Komentáře k receptu