Roštěnky plněné na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 4657 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 249.7 mg
  • Draslík 973.1 mg
  • Vláknina 11096.5 mg
  • Vitamín A 11096.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky naklepeme, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou a z jedné strany potřeme hořčicí. Na potřenou stranu položíme polovinu vařeného vejce a několik koleček cibule. Plátky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme v oleji zežloutnout. Podlijeme vývarem a podusíme 30 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do vývaru. Dusíme a podléváme dalších 45 minut.

  • 2

    Porce upravíme na talíře a každou posypeme nastrouhanou kyselou okurkou.

Komentáře k receptu