Plněné roštěnky se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hovězí roštěná plátky M.B.
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Prosciutto sušené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 74.9 mg
  • Vláknina 1981.6 mg
  • Vitamín A 1981.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.

  • 2

    Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.

  • 3

    Závitky podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu