Máslová francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 554 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 161.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou vmícháme žloutky. Vaříme 7-10 minut.

  • 2

    Hrnec odstavíme z plotny a teprve nyní přimícháme do omáčky 250 g másla.

Komentáře k receptu