Kardinálská francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Humr
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tymián sušený
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 131.4 mg
  • Vláknina 4199.7 mg
  • Vitamín A 4199.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 300.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

  • 2

    Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g

  • 3

    humrového másla.

  • 4

    Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit.

Komentáře k receptu