Telecí knedlíčky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Telecí maso přední
  • 200 g Sádlo syrové
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 340.8 mg
  • Draslík 190.1 mg
  • Vláknina 1622.3 mg
  • Vitamín A 1622.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso spolu se syrovým sádlem umeleme na strojku. Do mleté směsi zapracujeme vejce a žloutky, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Dáme do lednice ztuhnout asi na 40 minut.

  • 2

    Teprve nyní do těsta opatrně přimícháme hustou smetanu. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky. Knedlíčky tvoříme tak, že z těsta odtrhneme kousek o velikosti vlašského ořechu, obalíme v mouce a zavaříme 5 minut ve vroucí vodě.

Komentáře k receptu