Tagliatelle s kuřecím ragů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Tagliatelle
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Kerblík
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 541 mg
  • Vláknina 2348.7 mg
  • Vitamín A 2348.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme.

  • 2

    Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem.

  • 4

    Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky.

  • 5

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme.

Komentáře k receptu