Hovězí dušené v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 100 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kapusta hlávková
  • 250 g Cibule
  • 15 g Česnek
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 838.3 mg
  • Vláknina 6081 mg
  • Vitamín A 6081 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Zalijeme malým množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a převaříme. Potom šťávu přecedíme přes hustý cedník na maso a zvolna dusíme.

  • 4

    Kapustu zbavíme uvadlých listů, očistíme, vykrojíme košťály. Připravenou kapustu nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vařící vodě a přidáme k masu. Vše ještě podusíme.

  • 5

    Nakonec přidáme prolisovaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou a dochutíme solí. Jen krátce podusíme a podáváme.

Komentáře k receptu