Dušené hovězí na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 380 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Pepř černý mletý
  • 2500 g Hovězí kližka
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Sůl mořská
  • 1500 ml Víno červené
  • 2 ks Bobkový list
  • 20 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1583 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 4498.6 mg
  • Vitamín A 4498.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na silnější plátky. Na dno hrnce položíme maso v jedné vrstvě, poklademe několika stroužky celého česneku, posypeme lžící mletého pepře, osolíme mořskou solí, přiložíme dvě snítky rozmarýnu a zakryjeme druhou vrstvou masa. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Zalijeme ovocným červeným vínem, nejlepší je víno chianti. Je-li potřeba, přilijeme vodu. Maso musí být úplně ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přiložíme kost, od které jsme maso odřízli, hrnec dobře utěsníme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna dusíme zhruba 6 hodin.

  • 2

    Hrnec vyndáme z trouby, vyndáme kost, bobkové listy, rozmarýn, sebereme tuk z hladiny a můžeme podávat.

Komentáře k receptu