Kuřecí cacciatora

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Cukr krupice
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Celer řapíkatý
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 150 g Pancetta
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 36 ml Olej olivový
  • 80 ml Dolin - Vermouth
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 21499.5 mg
  • Draslík 868.7 mg
  • Vláknina 6423 mg
  • Vitamín A 6423 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej (24 ml) rozehřejeme ve velkém hrnci, osmažíme na něm drobně pokrájenou cibuli, česnek a celer. Zeleninu osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájenou pancettu a houby. Necháme smažit 5 minut. Ke směsi přilijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kuřecí maso. Vše osolíme a opepříme, přilijeme vermut a za vysoké teploty necháme téměř vyvařit.

  • 2

    K masu přisypeme pokrájená rajčata, cukr, oregano, rozmarýn, bobkový list. Přilijeme 80 ml vody. Omáčku přiklopíme poklicí a necháme 20 minut vařit.

  • 3

    Před podáváním z omáčky vyjmeme koření, osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.

Komentáře k receptu