Dušené fazole borlotti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 g Cibule
  • 350 g Fazole bílé
  • 2 g Hřebíček
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 125 ml Olej olivový
  • 440 ml Víno červené
  • 880 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1176.1 mg
  • Vláknina 18526.9 mg
  • Vitamín A 18526.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.

  • 2

    Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.

  • 3

    Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.

  • 4

    K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.

  • 5

    Před podáváním necháme 15 minut odstát.

Komentáře k receptu