Dušené hovězí nudličky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 522.9 mg
  • Vláknina 3133.3 mg
  • Vitamín A 3133.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky.

  • 2

    Rozehřejeme lžíci másla a 2lžíce oleje a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a restujeme cca 5min.

  • 3

    Poté přisypeme maso a zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vínem a vaříme cca 10min. Nakonec ochutíme solí.

  • 4

    Fazole mezitím propláchneme a necháme okapat. Krátce je prohřejeme na lžíci másla, ochutíme rozmarýnem a podáváme s dušenými nudličkami.

Komentáře k receptu