Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí
Suroviny
- 130 g Sýr Niva (Rokfór)
- 300 g Houby čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 5 ks Šalvěj čerstvá
- 4 ks Fazole červené sterilované
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2470 kcal
- Sacharidy 335 g
- Tuky 380 g
- Sodík 7971 mg
- Bílkoviny 140 g
- Uhlovodany 318 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 7163.2 mg
- Vláknina 220447 mg
- Vitamín A 220447 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.9 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole vyndáme z konzervy a propláchneme.
-
2
Nakrájíme na jemno, cibuli, mrkev, celer a osmahneme na oleji až změknou.
-
3
Vmícháme nasekaný česnek, houby, vlijeme rajčata i s nálevem a necháme chvíly povařit. Přidáme fazole, vývar, sůl, pepř, několik lístků šalvěje a vaříme 20 minut.
-
4
Občas promícháme. Vložíme kousky sýra a necháme rozpustit. Podáváme s kukuřičnou kaší, rýží nebo šťouchanými bramborami.