Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 130 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Houby čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Fazole červené sterilované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2470 kcal
  • Sacharidy 335 g
  • Tuky 380 g
  • Sodík 7971 mg
  • Bílkoviny 140 g
  • Uhlovodany 318 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 7163.2 mg
  • Vláknina 220447 mg
  • Vitamín A 220447 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.9 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole vyndáme z konzervy a propláchneme.

  • 2

    Nakrájíme na jemno, cibuli, mrkev, celer a osmahneme na oleji až změknou.

  • 3

    Vmícháme nasekaný česnek, houby, vlijeme rajčata i s nálevem a necháme chvíly povařit. Přidáme fazole, vývar, sůl, pepř, několik lístků šalvěje a vaříme 20 minut.

  • 4

    Občas promícháme. Vložíme kousky sýra a necháme rozpustit. Podáváme s kukuřičnou kaší, rýží nebo šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu