Slavonská fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1258.8 mg
- Vláknina 20432.8 mg
- Vitamín A 20432.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 2l hrnce dáme vařit fazole, které jsme namočili den předtím.
-
2
Přidáme oloupané, drobně nakrájené rajče a vaříme s fazolemi 20 minut.
-
3
Na pánvičce rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu a na ní usmažíme drobně nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce s fazolemi. Na té samé pánvičce uděláme z oleje a mouky světlou jíšku a přimícháme ji do polévky.
-
4
Vše vaříme do doby, než budou fazole měkké, a ke konci dochutíme solí a pepřem.
-
7