Sušenky ve skořicovém závoji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 55 g Ořechy vlašské
  • 350 g Cukr moučkový
  • 65 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 169 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 9204.5 mg
  • Vitamín A 9204.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme do pěny, přidáme polovinu dávky cukru s vanilkovým cukrem. Do pěny pečlivě vmícháme mléko a vejce. Do této směsi zamícháme mouku se sodou a jemně nasekané ořechy. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Z těsta tvoříme kuličky velikosti zhruba vlašského ořechu, které obalíme ve směsi zbylého cukru a skořice. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, ve vzdálenosti cca 5 cm od sebe. Z kuliček tvoříme placičky, které pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Placičky pečeme, dokud nedostanou zlatavou barvu (přibližně 10 minut). Upečené placičky necháme vychladnout na mřížce nebo válu.

Komentáře k receptu