Oplatky se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 14.4 mg
 - Draslík 31 mg
 - Vláknina 935.6 mg
 - Vitamín A 935.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.
 - 
                                3
Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.