Telecí perkelt se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 1145.8 mg
  • Vláknina 3837 mg
  • Vitamín A 3837 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dorůžova na oleji,

  • 2

    přidáme k ní telecí maso pokrájené na kostky, posypeme sladkou paprikou a osmažíme dozlatova.

  • 3

    Maso poprášíme hladkou moukou, osolíme a promícháme.

  • 4

    Zalijeme 1/4 litrem vody a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu, pokud nezměkne.

  • 5

    Do hotového perkeltu přidáme 2 dl zakysané smetany, dochutíme solí, promícháme a ještě pár minut povaříme.

Komentáře k receptu