Hovězí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 164.2 mg
  • Vláknina 7526 mg
  • Vitamín A 7526 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.

  • 3

    Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.

  • 4

    Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.

  • 5

    Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.

  • 6

    Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.

Komentáře k receptu