Pilaf z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže Basmati
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 700 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 1117.9 mg
  • Vláknina 3039.5 mg
  • Vitamín A 3039.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru.

  • 3

    Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu