Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 504.4 mg
  • Vláknina 4211.8 mg
  • Vitamín A 4211.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.

  • 4

    Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).

  • 5

    Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.

Komentáře k receptu