Jehněčí rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 400 g Rýže loupaná
  • 80 g Vepřový bok uzený
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 6762.8 mg
  • Vitamín A 6762.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.

  • 3

    K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu