Jehněčí rizoto z vnitřností

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Kmín celý
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 g Játra jehněčí
  • 150 g Ledvinky jehněčí
  • 150 g Jehněčí brzlík
  • 150 g Jehněčí srdce
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 328.1 mg
  • Draslík 687.6 mg
  • Vláknina 11707.5 mg
  • Vitamín A 11707.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme omyté vnitřnosti s očištěnou kořenovou zeleninou. Vnitřnosti vyjmeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, papriky nakrájené na nudličky, kmín, vnitřnosti a vše necháme osmahnout.

  • 3

    Vsypeme spařenou rýži, podle potřeby přilijeme osolenou vodu a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu