Vývar s drůbežími knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Drůbeží maso
  • 60 g Lanýž
  • 160 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 25 ml Bešamel
  • 25 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 887 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.9 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 1498.1 mg
  • Vitamín A 1498.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu promícháme.

  • 2

    Na pánvi na másle osmažíme proužky lanýže.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme malé knedlíčky a povaříme je ve vývaru asi 2 minuty. Vývar stáhneme z plotny.

  • 4

    Do talíře dáme několik proužků osmahnutého lanýže, lžíci hrášku a zalijeme vývarem s několika knedlíčky.

Komentáře k receptu