Vývar s drůbežími knedlíčky a morkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Kuřecí prsa
  • 80 g Morek
  • 25 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 25 ml Bešamel
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 1050.7 mg
  • Vláknina 28.1 mg
  • Vitamín A 28.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřeci maso umeleme ve strojku, přidáme smetanu, bešamel, vejce a žloutky. Ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku, vše promícháme na řidší těsto.

  • 2

    Vyndáme morek z kostí a nakrájíme ho na kolečka.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme přímo ve vývaru asi dvě minuty.

  • 4

    Do talíře vložíme 3 až 4 kolečka morku a zalijeme horkým vývarem s několika knedlíčky.

Komentáře k receptu