Vepřová pečeně na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 7 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 184.1 mg
  • Draslík 1150.6 mg
  • Vláknina 6081 mg
  • Vitamín A 6081 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka.

  • 2

    Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou.

  • 3

    Maso na víně podáváme s opečenými brambory.

Komentáře k receptu