Vepřová pečeně nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová pečeně
  • 50 g Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 835.5 mg
  • Vláknina 6720.8 mg
  • Vitamín A 6720.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nasekáme, smícháme s utřeným česnekem, kořením a dvěma lžícemi citronové šťávy. Směs za stálého mícháni smažíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.

  • 2

    Vložíme maso a necháme ho zhnědnout. Poté přilijeme zbytek citronové šťávy a podlijeme vodou. Za občsného míchání dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu