Hovězí maso v pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 600 g Pórek
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 280.1 mg
  • Vláknina 5603.3 mg
  • Vitamín A 5603.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme po všech stranách na polovině dávky tuku, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Během dušení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou, přidáme také mletý zázvor.

  • 2

    Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji k masu, rozšleháme a dále dusíme.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, osolíme a dusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu