Jehněčí kebab pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cibule
  • 900 g Jehněčí maso
  • 10 g Bobkový list
  • 15 g Kmín římský
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 25 g Kurkuma
  • 10 g Paprika mletá pálivá
  • 125 ml Olej stolní
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 ks Citrony
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 197.5 mg
  • Draslík 541.4 mg
  • Vláknina 14892.5 mg
  • Vitamín A 14892.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2143.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme.

  • 2

    Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran.

  • 3

    Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete.

Komentáře k receptu