Rýžová kaše pro krémové polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 107.3 mg
  • Vláknina 4275 mg
  • Vitamín A 4275 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko přivedeme k varu, přidáme cibuli, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, tymián a 1 bobkový list. Přisypeme rýži, promícháme a vaříme 20 minut.

  • 2

    Hrnec odstavíme, vyjmeme bobkový list, cibuli s hřebíčkem a všechno ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme smetanu.

  • 3

    Tato kaše slouží jako základ pro krémové polévky.

Komentáře k receptu