Musaka z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.01 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 kg Lilek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 193.4 mg
  • Draslík 1254.4 mg
  • Vláknina 26413 mg
  • Vitamín A 26413 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 235.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.

  • 3

    Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu