Krupicový koláč s tvarohem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Hrozinky
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 650 g Tvaroh jemný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 6 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 151.4 mg
  • Vláknina 1506 mg
  • Vitamín A 1506 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. V míse smícháme tvaroh s rozšlehanými vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí. Poté postupně přilijeme máslo a důkladně promícháme. Nakonec přidáme omyté rozinky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200°C.

  • 3

    Šarlotkovou formu vymažeme, vlijeme těsto a pečeme asi 75 minut.

  • 4

    Hotový koláč necháme vychladnout a vyjmeme z formy.

Komentáře k receptu