Krupicový koláč se švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 138.1 mg
- Vláknina 3029.7 mg
- Vitamín A 3029.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Armaňak smícháme se 100 ml vody a do směsi namočíme švestky. 
- 
                                2Mléko svaříme s vanilkovým luskem a poté odstavíme, přiklopené necháme 10 minut louhovat. 
- 
                                3Do horkého mléka vmícháme krupici a necháme 10 minut vařit. 
- 
                                4Za stálého míchání vsypeme skořici a 100 g cukru. 
- 
                                5Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. 
- 
                                6Žloutky smícháme s 30 g másla a mandlovým práškem. Poté přimícháme sníh. 
- 
                                7Směs vmícháme ke krupici. 
- 
                                8Zapékací formu vymažeme máslem a nalijeme do ní krupicové těsto. Pečeme ve vodní lázni 25 minut při teplotě 205 °C. 
- 
                                9Švestky i s tekutinou, ve které se máčely, smícháme s 50 g cukru a necháme chvíli povařit. 
- 
                                10Nabobtnané švestky vyjmeme, sirup necháme ještě trochu zhoustnout. Poté odstavíme z plotny. 
- 
                                11Krupicový korpus necháme vystydnout, poté vyklopíme, ozdobíme švestkami a zalijeme sirupem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        