Brněnské slepovánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 56.4 mg
  • Vláknina 3120 mg
  • Vitamín A 3120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, mouku, mleté ořechy a práškový cukr zpracujeme na těsto, vyválíme a vykrajujeme různé tvary.

  • 2

    Pečeme na plechu s pečícím papírem.

  • 3

    Povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rumem a žloutkem, slepujeme vždy dva stejné tvary k sobě.

  • 4

    Můžeme pocukrovat.

Komentáře k receptu