Rýžová kaše se smetanou a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 120 g Cukr krupice
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Citrony
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 14901 mg
  • Vitamín A 14901 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a při nízké teplotě pomalu vaříme, dokud se voda nevztřebá. Poté zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání. Necháme 20minut zvolna provařit.

  • 2

    Přisypeme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a přidáme celou skořici. Vaříme ještě 10minut, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

  • 3

    Před podáváním posypeme mletou skořicí.

Komentáře k receptu