Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Husí prsa
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Hřebíček
  • 4 ks Nové koření mleté
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 385.7 mg
  • Draslík 688.4 mg
  • Vláknina 22700.6 mg
  • Vitamín A 22700.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.

  • 2

    Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí.

  • 3

    Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu