Letní zeleninový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 450 g Cuketa
  • 450 g Lilek
  • 600 g Rajčata
  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 dl Olej olivový
  • 3 dl Voda pitná
  • 12 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 4686 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1420.9 mg
  • Vláknina 22885.6 mg
  • Vitamín A 22885.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.

  • 2

    Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.

  • 3

    Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.

  • 4

    Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.

  • 5

    Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.

  • 6

    Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.

  • 7

    Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.

  • 8

    Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.

  • 9

    Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.

  • 10

    Zeleninu můžeme podávat i studenou.

Komentáře k receptu