Letní zeleninový salát s koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 500 g Chřest bílý
  • 250 g Rajčata
  • 500 g Hrachové lusky
  • 0.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 822.6 mg
  • Vláknina 19819 mg
  • Vitamín A 19819 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.

  • 2

    Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.

  • 3

    Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu