Bramboráčky s pečeným jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Jehněčí maso
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 450 g Celer řapíkatý
  • 50 g Rajčatová pasta
  • 0.88 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 1275.2 mg
  • Vláknina 16167.5 mg
  • Vitamín A 16167.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 956.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut.

  • 3

    Podávame s bramboráčky a zelným salátem.

Komentáře k receptu