Rybí džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Rajčata zelená
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Candát obecný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1006.6 mg
  • Vláknina 15219 mg
  • Vitamín A 15219 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na chladném místě.

  • 2

    Mezitím připravíme k vaření zeleninu. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Omyté 4 sladké i 2 pálivé papriky, zbavené jádřinců, nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle zpěníme, poprášíme moukou, přidáme sladkou papriku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme.

  • 3

    Pak přidáme papriky, brambory, dobře propláchnutou rýži a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme do směsi pokrájená rajčata, osolíme podle chuti a směs vyklopíme do zapékací mísy.

  • 4

    Navrch poklademe kousky ryby, dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do doby, až se voda vypaří a směs pod rybou bude hustá, ale šťavnatá.

  • 5

    Rybí džuveč podáváme posypaný drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

  • 6

Komentáře k receptu