Makarony s cuketou a pórkem
Suroviny
- 50 g Hrášek
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Špagety, Makarony
- 20 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.75 šálek Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 20 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 658.8 mg
- Vláknina 11478.2 mg
- Vitamín A 11478.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těstoviny vaříme podle návodu, dvě minuty před scezením přidáme kolečka pórku, hrášek a pak slijeme. 
- 
                                2Rajčata necháme třicet sekund stát ve vařící vodě a pak je oloupeme a nakrájíme. 
- 
                                3Pět minut na másle smažíme cukety na kousky a prolisovaný česnek. Poté přidáme protlak, smetanu, rajčata, bazalku a pepř. Za pět minuty vmícháme těstoviny s pórkem a posypeme parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        