Sledě na dieppeský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 750 ml Víno bílé
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Bobkový list
  • 1 špetka Šalotka
  • 1 kg Sleď čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 233.3 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 2010.3 mg
  • Vitamín A 2010.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Do mísy nalijeme víno, ocet, přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli pokrájenou na proužky, tymián, bobkový list, posekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šalotku.

  • 2

    Do širšího hrnce vložíme očištěné sledě, zalijeme marinádou a na mírném ohni povaříme asi 10–12 minut. Hrnec odstavíme a sledě v marinádě necháme vychladnout.

  • 3

    Sledě upravíme na talíře, přelijeme vychlazenou marinádou a ozdobíme proužky citronové kůry.

Komentáře k receptu