Zapečené brambory s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 680 g Brambory
  • 100 g Mrkev kořen
  • 750 g Jehněčí kotlety
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar jehněčí
  • 3 polévková lžíce Ječné kroupy
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 2075.7 mg
  • Vláknina 23012.5 mg
  • Vitamín A 23012.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut.

  • 2

    Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem.

  • 3

    Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut.

Komentáře k receptu