Sváteční plněné řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 150 g Anglická slanina
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 3003.3 mg
  • Vitamín A 3003.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablko omyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Potřeme je citronovou šťávou, posypeme skořicí a vlašskými ořechy. Každý dílek zabalíme do plátku slaniny.

  • 2

    Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na každý položíme dílek zabaleného jablka. Řízky přehneme a sepneme masovými jehlami.

  • 3

    V hrnku rozmícháme olej s medem a grilovacím kořením a touto směsí řízky potřeme. V troubě nebo na grilu je upečeme a během pečení potíráme povrch olejem.

Komentáře k receptu