Francouzské bagety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 2 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.2 mg
- Vláknina 7457.5 mg
- Vitamín A 7457.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme pečícím papírem. 
- 
                                2V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny. 
- 
                                3Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        