Katalánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 161 mg
 - Vláknina 3799.8 mg
 - Vitamín A 3799.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.
 - 
                                2
Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.