Tvarohovo - ananasová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Tvaroh jemný
  • 250 g Jogurt bílý
  • 220 g Cukr moučkový
  • 2 ks Ananas
  • 8 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 484.8 mg
  • Vláknina 24 mg
  • Vitamín A 24 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 167.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme.

  • 2

    Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek.

  • 3

    Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice.

  • 4

    Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu